Regulament

     Ședințele de psihoterapie sau coaching durează, în medie, 60 de minute, însă în funcție de natura problematicii sau evaluărilor psihologice pot dura până la 90 de minute.

     Atunci când doriți să anulați o programare, acest lucru se face cu minimum 48 de ore înainte, telefonic sau printr-un mesaj pe Whatsapp.

     În cazul în care clientul întârzie față de ora începerii programării, ședința de psihoterapie va dura mai puțin, direct proporțional cu timpul de întârziere. În unele cazuri, rareori, psihoterapeutul poate întârzia câteva minute, dată fiind natura imprevizibilă a profesiei, dar și respectul, profunzimea și integritatea alianței terapeutice. Atunci când se întâmplă o astfel de situație, ședința va avea același număr de minute ca în mod normal.

     La prima ședință de psihoterapie, clientul va discuta liber cu psihoterapeutul despre natura și intensitatea dificultăților legate de problemele actuale, vor identifica împreună factorii care întrețin dificultățile și vor explora nevoile și resursele clientului. De asemenea, vor discuta dacă acest tip de terapie este potrivit problemei clientului și vor stabili câteva obiective principale și secundare, pentru viitorul apropiat. Clientul va fi întrebat în cadrul anamnezei despre istoricul familial și istoricul medical, despre nivelul educațional și cel profesional, obiceiurile legate de somn și odihnă, alimentație și comportamente relaționate, dacă există tulburări de abuz de substanțe sau alcool, dacă a avut vreodată ideații sau tentative suicidare, dacă a mai mers la ședințe de psihoterapie în trecut și dacă da, ce a funcționat și ce nu a funcționat. Așteptările clientului sunt esențiale în vederea unui demers terapeutic eficient și, ca atare, acestea vor fi comunicate și gestionate de ambele părți. Psihoterapeutul este obligat să îi comunice clientului aspectele legale ale actului terapeutic, să îi vorbească despre obligativitatea unei confidențialități reciproce cu privire la întreg procesul de terapie, aspecte instituționalizate printr-un contract de terapie. Psihoterapeutul are datoria de a se angrena într-un proces continuu de dezvoltare personală pentru evitarea comportamentelor de tip etichetare, transfer, contratransfer.

     Odată cu derularea psihoterapiei, terapeutul este implicat profund într-un proces de introiecție și introspecție.