Contact
Întrebări frecvente
Ce ar trebui să știi înainte de a programa prima ta ședință de psihoterapie cu mine. Iată câteva din frământările clienților.
Este important să vă găsiți un terapeut care să te și provoace, să te susțină și să te conțină emoțional. Să descoperiți împreună comportamentele prin care vă autosabotați, să identificați împreună resursele pentru a ieși din zona de comfort. Chiar dacă mergi la mai mulți terapeuți pentru o primă ședință, alege terapeutul cu care te simți cel mai în largul tău deoarece progresul în terapie este asigurat dintre relația dintre client și terapeut.
În situații traumatice avem nevoie de o persoană de sprijin pentru a-i încredința secretul nostru. De multe ori, în aceste situații ajungem să simțim noi jenă și vinovăție în locul celor care n-au simțit. Vorbind despre evenimentul traumatic cu un specialist îți va ameliora starea prin simplul fapt că nu va mai trebui să-ți ascunzi emoțiile. Pas cu pas, în ritmul potrivit ție, veți discuta despre mecanismele de protecție adoptate (luptă, fugi, îngheață, fă pe plac), imaginile intruzive se vor estompa, evitările acelor lucruri pe care le făceați înaintea sau în timpul evenimentului traumatic nu vor mai fi necesare. Și pentru că nu ne putem vindeca în același mod în care am învățat să supraviețuim, împreună cu terapeutul veți învăța strategii mai sănătoase.
Ședințele de psihoterapie durează, în medie, 60 de minute, însă în funcție de natura problematicii sau evaluărilor psihologice pot dura până la 90 de minute. Pentru rezultate pe termen lung recomand o frecvență săptămânală, însă dacă nu poți, este ok și o dată la două săptămâni.
Pentru unii dintre clienții mei s-a dovedit a fi mai eficientă terapia online, însă majoritatea preferă terapia în persoană pentru un plus de încredere și conectare. În funcție de cum îți este mai comfortabil și de personalitatea ta, poți opta pentru oricare din variante.